Procurorii francezi suspecteaza crime cu premeditare in cazul avionului companiei Germanwings, pe fondul suspiciunilor ca pilotul Andreas Lubitz a prabusit intentionat aeronava, relateaza CNN.

"Este un caz de crime cu premeditare", a declarat un procuror francez, sub protectia anonimatului, potrivit CNN. Anchetatorii francezi au stabilit ca Andreas Lubitz, copilotul avionului, a plasat aeronava pe o traiectorie descendenta si a accelerat, provocand moartea sa si a altor 149 de oameni, scrie Mediafax.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf, avand la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit la 24 martie in Alpii francezi. Avionul s-a lovit de munti cu o viteza de 700 de kilometri pe ora, provocand moartea celor 150 de persoane.

Anchetatorii au stabilit ca Andreas Lubitz efectuase cautari pe Internet despre sinucidere si despre usile cabinelor de pilotaj. Procurorii germani au afirmat ca Lubitz a fost tratat pentru tendinte sinucigase si depresie in urma cu cativa ani, inainte de a deveni pilot.

Sursa foto: Avion GermanWings/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri