Politicianul olandez Geert Wilders a atras intre 7.000 si 10.000 de sustinatori germani antiislam ai gruparii Pegida la mitingul organizat luni seara la Dresda, cu mult mai putin decat cei 30.000 de participanti asteptati de organizatori, relateaza site-ul DutchNews.nl, preluat de Mediafax.

In discursul pe care l-a sustinut, Wilders i-a numit pe sustinatorii Pegida "patrioti curajosi" in lupta "impotriva islamizarii Occidentului". El a comparat mitingul de luni cu scenele de acum 26 de ani, cand zeci de mii de persoane au iesit pe strazile orasului german pentru a protesta fata de dictatura comunista.

Organizatorii sperau ca prezenta extremistului de dreapta olandez sa atraga o multime mai importanta. Aproximativ 25.000 de persoane au participat la primul miting organizat de Pegida, insa numarul acestora este in continua scadere de atunci.

Ministrul german pentru Integrare Aydan Ozoguz a declarat anterior ca, invitandu-l pe Wilders, miscarea antiislam si-a aratat adevarata fata extremista. "Oricine marsaluieste sub steagul lor se alatura unei miscari deschise de extrema-dreapta", a declarat Ozoguz pentru Welt, citat de The Guardian.

Wilders este acuzat de incitare la ura si discriminare in Olanda. Formatiunea sa xenofoba si antieuropeana, Partij voor de Vrijheid (Partidul Libertatii, PVV, de extrema dreapta), si-a pierdut, de asemenea, sustinerea de care se bucura anterior, in alegerile locale, provinciale si europene.

Potrivit televiziunii germane, aproximativ 3.000 de demonstranti anti-Pegida au luat parte la o contramanifestatie fata de cea la care a fost invitat Wilders, cele doua mitinguri fiind tinute la distanta de un important dipozitiv de politie, in baza unei hotarari judecatoresti.

Foto: Shutterstock / Students manifestation

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri