Omul de afaceri roman Ion Tiriac se regaseste printre primii 20 de miliardari ai lumii cu afaceri in asigurari, conform celui de-al 29-lea top anual al celor mai bogati oameni de pe planeta intocmit de revista Forbes, citat de 1asig.ro.

In clasamentul general, Ion Tiriac ocupa pozitia 1.741, cu o avere estimata la 1 miliard de dolari. In total, topul, clasamentul reuneste 1.826 de miliardari, a caror avere cumulate ajunge la 7.050 de miliarde de dolari, in crestere de la 6.400 miliarde de dolari anul trecut.

Daca luam in calcul doar afacerile in sectorul asigurarilor, Ion Tiriac se pozitioneaza pe locul 19, arata 1asig.ro. Cunoscut in toata lumea ca jucator profesionist de tenis, dupa incheierea carierei, Ion Tiriac a cumparat active in sectorul bancar si leasing auto, iar in asigurari a pus bazele companiei Asit care s-a transformat ulterior intr-un parteneriat cu grupul german Allianz-Tiriac Asigurari.

Petr Kellner in varsta de 50 de ani se afla pe locul 3 in topul Forbes. Cu o avere neta de 8.5 miliarde de dolari, el a fondat si detine 99% din fondul de investitii ceh PPF si 93% din cea mai mare companie de asigurari ceha, eská pojišovna.

Pe locul doi se afla Lee Kun-Hee, in varsta de 73 de ani din Seoul, Coreea de Sud, care este si Presedintele grupului Samsung. Acesta detine o avere neta de 11,3 miliarde de dolari.

Locul 1 in clasamentul Forbes al celor mai bogati oameni care activeaza in domeniul asigurarilor este ocupat de Warren Buffett, in varsta de 83 de ani. Este director general executiv la Berkshire Hathaway.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri