Dezechilibrele existente pe piata petroliera, derivate din diferentele dintre cerere si aprovizionare, vor mai dura cel putin cinci ani, potrivit unui studiu publicat miercuri de banca elvetiana UBS.
In raportul sau, cea mai mare banca europeana apara ideea conform careia in urmatorii ani capacitatea de productie va continua sa fie inferioara cererii, din cauza, in mare masura, a instabilitatii geopolitice din principalele regiuni producatoare si avantului economic al tarilor emergente, informeaza Rompres.

Varful maxim al productiei va fi atins in perioada 2015-2020, potrivit calculelor, astfel incat, spre 2030, daca nu chiar mai devreme, va fi eclipsata de cea de gaze naturale.

Economistii UBS preconizeaza ca productia de gaze naturale si alti derivati petrolieri va creste semnificativ in urmatorii ani, pentru a sustine consumul mondial de energie si a reduce dependenta de petrol, in timp ce rezervele de metale comune vor face fata cererii viitoare.

Totusi, acest avans va fi limitat de lipsa de investitii in descoperirea de zacaminte de metale comune si in inovatie tehnologica. De asemenea, un efect negativ il vor avea si existenta unor puternice subventii publice pentru alte forme de energie si a legislatiilor restrictive privind consecintele asupra mediului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri