Marea Mediterana a fost descrisa drept cea mai periculoasa ruta din lume pentru barcile cu imigranti, relateaza DPA in pagina electronica, prezentand o lista cu cele mai grave accidente care au avut loc de la tragedia din Lampedusa din octombrie 2013.

2013

  • 3 octombrie - O ambarcatiune se scufunda in apropiere de insula Lampedusa, in sudul Italiei. Acesta cel mai tragic accident maritim din istoria europeana recenta, cu 366 de cadavre recuperate si multe alte persoane date disparute.
  • 11 octombrie - O nava se rastoarna in apele malteze. Autoritatile din Malta si Italia salveaza 186 de persoane, dar aproximativ 200 sunt date disparute si cel mai probabil decedate.

2014

  • 20 ianuarie - Douasprezece persoane - noua copii si trei femei - au murit dupa ce o ambarcatiune cu imigranti s-a rasturnat in apropiere de insula Farmakonisi in timpul unei incercari a Pazei de Coasta elene de a o remorca spre tarm.
  • 6 februarie - Cincisprezece imigranti au murit in timp ce incercau sa inoate catre enclava spaniola Ceuta de pe coasta nord-africana.
  • 5 mai - Cel putin 22 de persoane, inclusiv patru copii, s-au inecat si alte sapte au fost date disparute dupa ce doua barci cu imigranti au incercat sa intre in Grecia scufundandu-se in largul coastelor insulei Samos din Marea Egee.
  • 12 mai - Cel putin 40 de imigranti sunt declarati morti dupa ce o nava cu sute de persoane la bord se rastoarna in apele dintre Libia si Italia.
  • 14 iunie - Autoritatile italiene recupereaza cadavrele a zece imigranti dupa naufragiul unei nave in largul Libiei.
  • 2 iulie - Autoritatile italiene recupereaza 45 de cadavre din cala unei nave cu imigranti, care fusese interceptata pe mare cu cateva zile inainte.
  • 20 iulie - Cadavrele a 29 de persoane care au murit cel mai probabil prin asfixiere in interiorul calei unei nave interceptate cu doua zile inainte ajung in Malta. Alte doua persoane mor in timpul operatiunilor de salvare si sunt duse in Italia.
  • 21 iulie - Marina italiana sustine ca a recuperat dintr-o salupa cinci cadavre si 61 de supravietuitori, care sustin ca lipsesc alti 20 de pasageri.
  • 30 iulie - Aproximativ 20 de cadavre sunt recuperate din mare de Paza de Coasta libiana, impreuna cu 22 de supravietuitori care sustin ca nava pe care se aflau transporta 150 de persoane.
  • 25 august - Peste 220 de imigranti sunt considerati morti dupa trei naufragii in largul coastelor libiene si italiene cu trei zile inainte.
  • 15 septembrie - Organizatia Internationala pentru Migratie sustine ca 700 de persoane au murit dupa doua incidente majore, inclusiv o scufundare aparent deliberata de catre traficantii de persoane a unei nave cu aproximativ 500 de persoane care se indreptau spre Europa din Egipt.
  • 3 octombrie - In timpul comemorarii unui an de la tragedia din Lampedusa, aproximativ 130 de imigranti sunt considerati morti dupa scufundarea a doua nave in apropiere de coasta libiana.
  • 3 noiembrie - Cel putin 21 de persoane au murit dupa ce o barca ce transporta imigranti s-a rasturnat in Marea Neagra, in largul coastei de nord a Istanbulului.
  • 4 decembrie - Paza de Coasta italiana gaseste 16 imigranti morti pe o salupa la 75 de kilometri de Libia si la 185 de kilometri distanta de Lampedusa.

2015

  • 11 februarie - Agentia ONU pentru Refugiati sustine ca peste 330 de imigranti ar fi murit in patru accidente maritime in largul insulei Lampedusa.
  • 4 martie - Paza de Coasta italiana recupereaza zece cadavre si 121 de supravietuitori dupa rasturnarea unei nave cu imigranti la circa 90 de kilometri nord de tarmul libian.
  • 15 aprilie - Salvati Copiii sustine ca aproximativ 400 de persoane sunt date disparute intr-un naufragiu produs in largul coastei libiene. Nava transporta 550 de persoane atunci cand s-a rasturnat, la 12 aprilie. Noua cadavre si 144 de supravietuitori au fost recuperati la fata locului.

Sursa foto: Shutterstock / Vas de refugiati

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri