Presedintele si COO-ul McDonald’s Corporation, Michael J. Roberts, si-a prezentat in mod neasteptat demisia. Anuntul a fost facut de catre directorul executiv al grupului, James A. Skinner, care nu a oferit detalii privind motivele demisiei.

Roberts, 55 de ani, a afirmat intr-un e-mal trimis angajatilor ca a fost una dintre cele mai dificile decizii din viata sa, adaugand ca aceasta masura este in beneficiul sau, al familiei si al companiei. Pozitia de presedinte a grupului va fi ocupata de directorul de operatiuni pentru America de Nord a McDonald's, Ralph Alvarez.

Analistii considera ca acest anunt neasteptat va avea un impact negativ pe termen scurt asupra companiei avand in vedere ca McDonald's si-a pierdut unul din cei mai importanti oameni, in plus nefiind oferita nicio explicatie care sa motiveze gestul lui Roberts. Potrivit unor zvonuri, presedintelui McDonald's ar fi survenit din cauza lipsei unor garantii privind rolul sau in viitorul companiei.

Michael J. Roberts lucreaza in cadrul companiei de trei decenii, fiind numit in pozitia de presedinte al grupului in 2004. McDonald's si-a majorat constant vanzarile din acel moment, Roberts fiind creditat pentru revitalizarea economica a lantului de restaurante de tip fast-food. “Ii datoram lui Mike un imens volum de recunostiinta. In urma conducerii sale, sistemul nostru a devenit mai puternic ca niciodata”, a afirmat Skinner.

McDonald's a inregistrat in 2005 cele mai mari vanzari din istoria companiei. Acestea au depasit pentru prima oara pragul de 20 de miliarde (16,6 miliarde euro), fapt care s-a reflectat si intr-o crestere a profitului de 52,9 % in trimestrul patru al anului 2005.