Producatorul olandez de echipamente electronice Philips, alaturi de alte firme importante din sectorul german de distributie, sunt banuite de justitia germana de implicare intr-un vast scandal de coruptie, potrivit unui articol aparut joi in cotidianul Financial Times Deutschland preluat de Rompres

Potrivit cotidianului citat, in urma unor suspiciuni privind darea si luarea de mita, Parchetul din Hamburg a deschis o ancheta impotriva a aproximativ 100 de angajati de la Philips, Media-Saturn-Holding (MSH), divizia de electrocasnice a grupului german de distributie Metro, si alte magazine de produse electrocasnice.

Fara a cita sursa informatiilor, Financial Times Deutschland sustine ca salariatii de la Philips ar fi oferit cadouri directorilor de achizitii de la magazinele de electrocasnice pentru semnarea de contracte in favoarea grupului Philips. Acest vast sistem de coruptie ar fi fost pus la punct in perioada 200-2002 de un director de gestiune de la divizia din Germania a grupului Philips.

Atat Philips, cat si Media-Saturn-Holding au recunoscut ca fac obiectul unei anchete juridice, in schimb Parchetul din Hamburg nu a dorit sa faca nici un fel de comentarii. Mai mult, Media-Saturn-Holding a recunoscut ca salariatii din magazinele sale Saturn au beneficiat de prime in cadrul unor campanii de promovare a vanzarilor. in acelasi timp, un purtator de cuvant de la Philips a tinut sa precizeze ca persoanele aflate in vizorul justitiei nu mai lucreaza pentru grupul Philips, firma care are aproximativ 10.700 de angajati in Germania si anul trecut a realizat o cifra de afaceri de 4,4 miliarde euro in aceasta tara.

Acesta este al doilea scandal de coruptie care a izbucnit in ultimele luni in Germania, dupa ce la sfarsitul lunii iulie au aparut acuzatii potrivit carora grupul francez Faurecia, lider mondial in productia de echipamente auto, a mituit mai multi manageri de la Seat, Volkswagen si BMW. Scandalul a condus la demisia directorului general de la Faurecia, Pierre Lvi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri