Investitia presupusa de acest plan este in valoare de 3,5 miliarde dolari si va avea drept scop suplimentarea resurselor energetice ale tarii. Proiectul va include o colaborare cu Canada si va avea drept scop sustinerea capacitatii de alimentare cu energie a Argentinei, tara producatoare si exportatoare de petrol, ale carei rezerve risca sa se epuizeze, in absenta unor investitii importante. Argentina dispune din anul 1974 de o centrala nucleara la Atucha I, aproape de centrul tarii, si de o alta la Embalse, in centru, care produce electricitate.

Lucrarile la centrala Atucha II au inceput in anul 1981, dar au fost intrerupte de mai multe ori. Guvernul a estimat la 600 milioane dolari suma necesara pentru a termina aceasta a treia centrala nucleara a tarii. Firma canadiana Atomic Energy Of Canada Limited (AECL) va participa la acest plan de relansare nucleara in special prin modernizarea centralei Embalse, dotata cu tehnologie canadiana Candu.

Guvernul a promis, de asemenea, si construirea unei a patra centrale, conform unui document de munca, precum si reluarea productiei de uraniu imbogatit intrerupta in anii 1980. Atucha I si Embalse produc intre sapte si 9% din electricitatea consumata de Argentina, cifra care ar urma sa atinga 16%, dupa punerea in functiune a centralei Atucha II, estimeaza guvernul tarii sud-americane.