Guvernul argentinian a anuntat lansarea unui plan de dezvoltare a industriei sale nucleare prin care isi va finaliza lucrarile de constructie la a treia centrala nucleara si le va moderniza pe cele functionale
Investitia presupusa de acest plan este in valoare de 3,5 miliarde dolari si va avea drept scop suplimentarea resurselor energetice ale tarii. Proiectul va include o colaborare cu Canada si va avea drept scop sustinerea capacitatii de alimentare cu energie a Argentinei, tara producatoare si exportatoare de petrol, ale carei rezerve risca sa se epuizeze, in absenta unor investitii importante. Argentina dispune din anul 1974 de o centrala nucleara la Atucha I, aproape de centrul tarii, si de o alta la Embalse, in centru, care produce electricitate.

Lucrarile la centrala Atucha II au inceput in anul 1981, dar au fost intrerupte de mai multe ori. Guvernul a estimat la 600 milioane dolari suma necesara pentru a termina aceasta a treia centrala nucleara a tarii. Firma canadiana Atomic Energy Of Canada Limited (AECL) va participa la acest plan de relansare nucleara in special prin modernizarea centralei Embalse, dotata cu tehnologie canadiana Candu.

Guvernul a promis, de asemenea, si construirea unei a patra centrale, conform unui document de munca, precum si reluarea productiei de uraniu imbogatit intrerupta in anii 1980. Atucha I si Embalse produc intre sapte si 9% din electricitatea consumata de Argentina, cifra care ar urma sa atinga 16%, dupa punerea in functiune a centralei Atucha II, estimeaza guvernul tarii sud-americane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri