Aproximativ 500.000 de cetateni moldoveni, inclusiv din regiunea transnistreana, au intrat in spatiul Schengen de la liberalizarea regimului de vize in urma cu un an, a declarat luni ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman, relateaza site-ul Unimedia.info.

Liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii moldoveni in Uniunea Europeana a fost un succes remarcabil pentru Republica Moldova, fiind prima tara din Parteneriatul Estic (PaE) care beneficiaza de acest drept, au apreciat, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul moldovean al Afacerilor Externe, Natalia Gherman, si seful Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau, Pirkka Tapiola, cu ocazia implinirii unui an de la eliminarea vizelor pentru cetatenii moldoveni, scrie Mediafax.

Potrivit ministrului de Externe, pe parcursul acestui an aproximativ 500.000 de cetateni moldoveni au intrat in spatiul Schengen, inclusiv cei din regiunea transnistreana, iar riscul migrational din partea Republicii Moldova este in continuare unul mic.

"Solicitarile pentru pasapoartele biometrice sunt in crestere, inclusiv pentru cetatenii din stanga Nistrului. Saptezeci si cinci de mii de cetateni rezidenti transnistreni au aplicat si au primit pasaportul biometric. Totusi, nicio referinta statistica nu poate reflecta bucuria cetatenilor din Republica Moldova care si-au revazut familiile plecate peste hotare. Noi continuam sa fim un partener responsabil (...), deja impartasind din experienta acumulata pentru tarile din PaE care merg pe acelasi drum", a declarat Gherman.

Seful Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau, Pirkka Tapiola, a felicitat cetatenii moldoveni pentru acesta posibilitate de a calatori fara vize in spatiul UE si a multumit autoritatilor din Republica Moldova pentru campania de informare privind oportunitatile regimului liberalizat de vize.

Moldovenii pot calatori, din 28 aprilie 2014, fara vize in spatiul european pentru o perioada de scurta sedere (90 de zile pe parcursul a sase luni). Doar in primele sase luni, pana pe 28 octombrie 2014, 297.178 de cetateni moldoveni au beneficiat de regimul liberalizat de vize.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri