Petro Porosenko, presedintele ucrainean, se teme ca razboiul ar putea reizbucni oricand in estul Ucrainei, relateaza agentia Interfax Ucraina in pagina electronica.

"Amenintarea razboiului planeaza in continuare asupra noastra. Este o realitate. Razboiul ar putea reizbucni oricand, dar suntem pregatiti sa facem tot ce putem", a declarat Porosenko marti, in cadrul unei conferinte internationale pentru sprijinirea Ucrainei, desfasurata la Kiev.

"O solutie la situatia din Donbas va fi gasita cu asistenta voastra si cu solidaritate fata de noi", a adaugat el.

Acordurile de pace semnate in februarie la Minsk ar trebui implementate deplin cu ajutorul partenerilor Ucrainei, a apreciat presedintele.

In cadrul conferintei internationale, ministrul canadian pentru Cetatenie si Imigratie, Chris Alexander, a declarat ca tara sa va strange un nou ajutor in valoare de 50 de milioane de dolari pentru a solutiona problemele umanitare din Ucraina.
Guvernul sarb a anuntat la randul sau ca va dona 100.000 de euro pentru Ucraina, pentru a asigura "nevoile persoanelor stramutate din cauza conflictului armat" din estul tarii, relateaza B92 in pagina electronica.

Ucraina "va fi in UE" in zece...
Citeste si: Ucraina "va fi in UE" in zece ani, declara Volodimir Groisman

Donatia va fi facuta din partea Guvernului de ministrul pentru Integrare europeana Jadranka Joksimovici.
La conferinta internationala de la Kiev participa mai multe tari, dar si reprezentanti ai Comisiei Europene si ai institutiilor financiare internationale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Criza din zona Stramtorii Kerci - alte perspective