O aparenta eroare a unui program iPad folosit de catre piloti pentru a naviga a condus la amanarea, marti seara, a mai multor zboruri in Statele Unite ale companiei americane American Airlines, relateaza CNN Money.

Compania a confirmat problema in noaptea de marti spre miercuri, precizand ca este vorba despre o eroare la harta digitala folosita de piloti in cockpit. "Unele zboruri s-au confruntat cu o problema la o aplicatie iPad folosita de piloti", a anuntat American Airlines intr-un comunicat.
"In unele cazuri, avioanele au fost nevoite sa se intoarca la poarta si sa acceseze o conexiune WiFi pentru a rezolva problema", a adaugat compania, scrie Mediafax.

"Peste 24 de zboruri" au fost afectate, a declarat Andrea Huguely, o purtatoare de cuvant American Airlines. Compania si-a cerut scuze pasagerilor si a anuntat ca depunea eforturi sa-i duca la destinatie cat mai rapid posibil.

Era neclar care aplicatie iPad s-a defectat sau daca vina apartine American Airlines ori Apple, potrivit CNN Money. American Airlines a fost prima companie care a introdus, in 2013, iPaduri pe care pilotii le folosesc pentru planuri de zbor si navigatie. Planurile sunt actualizate permanent si inlocuiesc manuale tiparite pe hartie - cantarind aproximativ 16 kilograme potrivit The Guardian - pe care pilotii sunt obligati sa le care la bord.

Compania a estimat ca prin acest program economiseste peste 1.500 de metri cubi de combustibil anual. In total, 8.000 de iPaduri au inlocuit 24 de milioane de pagini de documente. Insa programele informatice nu sunt intotdeauna de incredere, comenteaza postul.

Sursa foto: Chris Parypa Photography / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri