Administratia de la Kremlin a alocat fonduri de 643 de milioane de euro, anul acesta, pentru sustinerea institutiilor media proruse, informeaza publicatia EUObserver.

Informatia a fost dezvaluita de presedintele Vladimir Putin la un seminar al Frontului Poporului Intregii Rusii, un institut de studii loial Kremlinului, scrie Mediafax.

"Fondurile destinate sustinerii presei in anul 2014 se ridica la 36 de miliarde de ruble (643 de milioane de euro)", a spus Putin, citat de agentia Tass.

"Din cate stiu, fondurile destinate sustinerii presei anul acesta sunt la acelasi nivel. Sunt fonduri consistente. Trebuie sa fie foarte clar cum sunt cheltuiti acesti bani. Aceste activitati trebuie sa fie cat mai transparente", a subliniat presedintele Rusiei.

Uniunea Europeana si Statele Unite au atras atentia de mult timp ca Rusia a initiat o "campanie pentru dezinformare" in contextul conflictului din estul Ucrainei.

China se opune unei retrageri...
Citeste si: China se opune unei retrageri unilaterale a SUA din INF

Prioncipala institrutie media a Kremlinului, Russia Today, are 2.000 de angajati si filiale in 16 tari, avand fluxuri in limbile rusa, engleza, franceza, germana si spaniola.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia cere SUA DISTRUGEREA scutului antiracheta de la Deveselu