Kim Jong-un, liderul regimului stalinist din Coreea de Nord, a ordonat executarea a 15 oameni anul acesta, inclusiv a unor oficiali de rang inalt suspectati de tradare, anunta serviciile de informatii sud-coreene, citate de BBC News online.

Potrivit serviciilor secrete de la Seul, executiile din Coreea de Nord au fost efectuate prin impuscare, pentru presupuse acuzatii de spionaj. Printre persoanele executate s-au numarat doi secretari de stat care cerusera modificarea unor politici ale presedintelui Kim Jong-Un si patru membri ai unei orchestre. Kim Jong-Un a ordonat executarea propriului unchi, acuzat de tradare, in anul 2013. Intr-o anumita perioada, Chang Song-thaek, unchiul executat, fusese considerat mentorul lui Kim Jong-Un, scrie Mediafax.

Kim Jong-un nu va participa la ceremoniile organizate la Moscova

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a decis sa nu participe la ceremoniile de celebrare a Zilei Victoriei din 9 mai, invocand afacerile interne care il impiedica sa dea curs invitatiei Moscovei, a declarat purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, relateaza Tass, in pagina online.

"Nu va fi prezent la Moscova", a declarat Dmitri Peskov. "Am fost informati in legatura cu aceasta decizie prin canale diplomatice. Decizia are legatura cu afacerile interne ale Coreei de Nord", a adaugat el. Agentia sud-coreeana Yonhap anuntase anterior ca Kim Jong-un a acceptat invitatia Moscovei. La 19 decembrie, purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov, a confirmat pentru agentia Tass ca i-a fost trimisa o invitatie lui Kim pentru a participa la ceremoniile de sarbatorire a sfarsitului celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Consilierul prezidential Iuri Usalov le-a spus jurnalistilor la 22 decembrie ca au venit "primele semnale de la Phenian ca liderul nord-coreean intentioneaza sa vina la Moscova si sa participe la evenimente". Pe de alta parte, presedintele francez Francois Hollande nu va participa la ceremonie. Anterior, Peskov declarase ca sefa Cancelariei germane, Angela Merkel, va sosi la Moscova la 10 mai, pentru discutii cu presedintele rus. Putin, Merkel, Hollande si presedintele ucrainean Petro Porosenko au avut o intalnire in format Normandia la 11 si 12 februarie la Minsk. Liderul rus si cel francez s-au intalnit la Erevan la 24 aprilie la ceremoniile de comemorare a genocidului armean.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri