Ducesa de Cambridge, sotia printului William, a nascut o fetita, sambata, la maternitatea St. Mary din Londra, bebelusul fiind al doilea copil al cuplului princiar si al patrulea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, informeaza BBC.

Bebelusul s-a nascut la ora locala 08.34 (ora 10:34, ora Romaniei) si a avut la nastere greutatea de 3,71 kilograme, potrivit unui anunt publicat pe contul oficial de Twitter al Palatului Kensington. "Alteta Sa regala si copilul sau se simt foarte bine", a precizat Palatul Kensington. Printul William a fost prezent la nasterea celui de-al doilea copil al sau. Toti membrii familiei regale britanice, in frunte cu regina Elizabeth a II-a, au fost informatii privind nasterea bebelusului, scrie Mediafax.Ducesa de Cambridge si printul William

Evenimentul nasterii celui de-al doilea copil al ducelui si ducesei de Cambridge, William si Kate, va contribui cu peste 80 milioane lire pe termen scurt la economia britanica, analistii anticipand ca suma va fi cu mult mai mare daca nou-nascutul va fi fata. "Cred ca va fi un impact imediat de aproximativ 80 de milioane de lire la nasterea copilului, cu 20-35 milioane de lire cheltuite pentru suveniruri. Daca vremea va fi buna, atunci ne putem astepta la mai multi bani cheltuiti pe mancare si bautura, pentru ca oamenii vor merge la iarba verde", a spus Joshua Bamfield, director al Centrului pentru Cercetari in Retail din Marea Britanie.

La nasterea printului George, retailerii au inundat piata cu mesaje pe Twitter, incercand sa atraga atentia asupra brandurilor lor. Potrivit Centrului pentru Cercetari in Retail, primul nascut al cuplului regal a marit vanzarile retailerilor cu 247 de milioane de lire. Bryan Roberts, director al companiei de cercetare a pietei Kantar Retail, considera ca desi au avut loc cresteri ale vanzarilor de retail in urma nasterii printului George, de aceasta data impactul ar putea fi modest.

Industriile de retail si moda doresc sa profite de eveniment pentru cresterea vanzarilor. Kate si-a dat sprijinul designerilor britanici, devenind un fel de ambasador al industriei nationale de moda, ceea ce a creat asa-numitul "Kate effect". La casele de pariuri a fost preferata venirea pe lume a unei fete, iar un expert in retail a spus ca sexul copilului va fi crucial pentru marimea efectului pozitiv asupra economiei britanice.

Charlotte si Alice, prenumele favorite pentru fetita ducesei de Cambridge

Charlotte si Alice sunt cele mai bine cotate prenume pe care le-ar putea primi cel de-al doilea copil al ducesei de Cambridge, sotia printului William al Marii Britanii, potrivit caselor de pariuri din Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk. Ducesa de Cambridge, sotia printului William, a nascut o fetita, sambata, la maternitatea St. Mary din Londra, bebelusul fiind al doilea copil al cuplului princiar si al patrulea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, informeaza BBC. Aceasta ar putea sa primeasca prenumele Charlotte - versiunea feminina a lui Charles -, in onoarea tatalui printului William si a bunicului bebelusului, printul Charles de Wales.

Dupa prenumele Charlotte, care are o cota de 2-1, urmatoarele prenume feminine preferate de pariorii britanici sunt Alice (cota 5-2), Elizabeth (6-1), Victoria (10-1), Alexandra (12-1) si Diana (16-1), potrivit casei de pariuri William Hill. Numele oficial al fetitei ducesei de Cambridge ar putea fi facut public insa peste cateva zile, asa cum a fost anuntat si numele printului George, primul copil al cuplului princiar, potrivit BBC. Pe de alta parte, potrivit BBC, ducesa de Cambridge si bebelusul ar putea parasi maternitatea St. Mary din Londra chiar in cursul zilei de sambata, intrucat familia regala britanica doreste sa se intoarca rapid la viata cotidiana.

Bebelusul este al patrulea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, dupa bunicul sau, printul Charles, tatal sau, printul William, si fratele sau, printul George. Atat printul William, cat si fratele sau mai mic, printul Harry, s-au nascut tot in maternitatea Lindo, o aripa privata a spitalul St. Mary din Londra. In ultimele zile, fani ai familiei regale britanice s-au adunat in preajma acestui spital, purtand steaguri si bannere, in asteptarea nasterii bebelusului regal.

Sursa foto: Shaun Jeffers / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri