Pompierii au stins "complet" incendiul de vegetatie din zona de excludere a centralei nucleare avariate Cernobil, a anuntat sambata Serviciul ucrainean pentru Situatii de Urgenta, relateaza Ukrinform in pagina electronica.

"La ora (locala) 9.00 (si ora Romaniei), (sambata) 2 mai, incendiul a fost stins", anunta servciul intr-un comunicat. Unitati din cadrul serviciului si lucratori forestieri continua sa monitorizeze situatia din zona de risc, precizeaza serviciul. Nivelul radiatiilor in zona afectata de incendiu este normal, precizeaza serviciul, anuntand ca acesta atinge 21 de microroentgeni pe ora. Nivelul maxim admis al radiatiei este de 50 de microroentgeni pe ora, scrie Mediafax.

De asemenea, nivelul radiatiilor in incinta centralei nucleare avariate de la Cernobil depaseste unor limita admisa, cu 58 de microroentgeni pe ora, in zona de excludere este de 22 de microroentgeni pe ora, iar la Kiev de 11 microroentgeni pe ora, potrivit aceleiasi surse. Incendiul a izbucnit marti, cu patru zile in urma, iar miercuri dimineata a fost localizat, anuntau autoritatile ucrainene.

Incendiul, care a afectat 320 de hectare de vegetatie, a provocat un val de panica, propagat pe retele de socializare. Autoritatile nu exclud ipoteza provocarii cu intentie a incendiului. Explozia de la reactorul numarul patru al Centralei nucleare de la Cernobil, in aprilie 1986, a contaminat o parte a Europei, dar mai ales Ucraina, Rusia si Belarusul. Autoritatile sovietice de atunci au tinut mult timp ascunsa amploarea celei mai mari catastrofe din istoria nucleara civila.

Sursa foto: Imagine Ucraina, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri