Doi barbati ucisi la Dallas, dupa un atac armat la o expozitie de caricaturi cu Mahomed

Doi barbati care au deschis focul in exteriorul unei expozitii de caricaturi cu profetul Mahomed, in Garland, la Dallas, au fost ucisi de catre politie in noaptea de duminica spre luni, au anuntat autoritatile, relateaza CNN.

Barbatii au venit cu un vehicul la Centrul de expozitii Curtis Culwell, in North Garland, au coborat din masina si au inceput sa traga chiar in momentul in care "Expozitia de arta si concursul de caricaturi Mohamed" din cladire se incheia, a declarat Joe Harns, un purtator de cuvant al Politiei din Garland, o suburbie a Dallasului, potrivit Mediafax.

Un paznic a fost impuscat in picior. El a fost internat la un spital, unde a primit ingrijiri, iar ulterior a fost externat. Politisti prezenti pentru a ajuta la asigurarea securitatii evenimentului au deschis focul si i-au omorat pe cei doi atacatori, a declarat Harns.

Identitatea atacatorilor nu a fost facuta publica imediat. Politia federala (FBI) si oficiali locali verificau daca in vehiculul atacatorilor erau explozivi, a declarat un oficial din domeniul securitatii pentru CNN. Zona in care se afla centrul a fost blocata.

Sediile firmelor din vecinatate, inclusiv un magazin Walmart, au fost evacuate, la fel ca participantii la eveniment. Potrivit CNN, la eveniment participau aproximativ 40 de persoane. Expozitia, sponsorizata de American Freedom Defense Initiative, gazduieste "peste 350 de caricaturi cu Mahomed din intreaga lume".

Citeste si:
Atac terorist la Paris: un bărbat decapitat pentru caricaturi cu...
Atac terorist la Paris: un...

Un barbat a impuscat mortal trei persoane in Wisconsin

Un barbat a impuscat mortal trei persoane pe un pod, in Wisconsin, dupa care s-a sinucis. Un barbat a impuscat mortal trei persoane, dintre care unele mergeau pe jos iar altele pe bicicleta, pe un pod, in statul Wisconsin (nord), si a ranit o a patra persoana, duminica, dupa care s-a sinucis, a anuntat politia, relateaza Reuters in pagina electronica.

"Credem ca este vorba despre un act aleatoriu si ca nimeni nu a fost tintit anume", a declarat Timothy Styka, seful politiei din Menasha, intr-o conferinta de presa, transmisa de un post local de teviziune. Circumstantele in care a murit atacatorul erau neclare.

Atacul armat a fost comis la ora locala 19.30 (luni, 3.30, ora Romaniei) pe Podul Trestle Trail, peste Little Lake Butte des Morts, la Menasha, la aproximativ 55 de kilometri de Green Bay. Persoana ranita a fost operata la un spital din apropiere, a precizat seful politiei. Autoritatile nu au facut publice, imediat, identitatile victimelor.

Citeste si:
Charlie Hebdo renunta la caricaturile cu profetul Mahomed
Charlie Hebdo nu va mai...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri