Pe Twitter au fost inregistrate, sambata, dupa anuntul oficial privind nasterea fetitei ducesei de Cambridge, peste 1,1 milioane de mesaje referitoare la mica printesa. Totodata, "bebelusul regal" a fost cea mai cautata expresie pe motorul Google, pe durata intregii zile de sambata, arata Mediafax.

Un interes atat de mare referitor la familia regala britanica nu a mai fost inregistrat din iulie 2013, de la nasterea printului George, primul copil al ducesei Catherine si al printului William. Insa mica printesa s-a dovedit mai populara decat fratiorul sau, care a adunat doar 900.000 de mesaje pe Twittter, in urma cu doi ani, in ziua in care a fost facut anuntul oficial privind nasterea sa.

Totusi, potrivit telegraph.co.uk, trebuie tinut cont si de faptul ca platforma Twitter are in prezent 300 de milioane de utilizatori activi in fiecare luna, comparativ cu doar 240 de milioane, in 2013. Pe de alta parte, anuntul facut sambata, la Londra, privind nasterea fetitei ducesei Catherine a generat peste 4.500 de mesaje pe minut pe Twitter, in momentul in care a fost inregistrat varful de activitate pe aceasta platforma de microblogging, evidentiind astfel interesul mare al oamenilor pentru acest eveniment.

Hashtag-ul #RoyalBaby a devenit principalul trend pe Twitter la putin timp dupa ce ducesa de Cambridge, sotia printului William al Marii Britanii, a nascut fetita, potrivit unui anunt facut de platforma de socializare, citata de hollywoodreporter.com.

Pe de alta parte, potrivit Google Trends, au fost inregistrate cel putin un milion de cautari referitoare la bebelusul regal, dupa anuntul facut privind nasterea micii printese. Astfel, "Kate Middleton", "printul George", "ducesa de Cambridge" si "stiri despre bebelusul regal" s-au numarat printre cel mai des cautati termeni pe motorul Google sambata.

Ducesa de Cambridge a nascut o fetita, sambata, la ora locala 08.34 (10.34, ora Romaniei), la maternitatea spitalului St. Mary din Londra, bebelusul fiind al doilea copil al cuplului princiar si al patrulea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, potrivit BBC.