Aproximativ 214 dintre cele 687 de femei si fete salvate pana in prezent de armata nigeriana din Padurea Sambisa, in statul Borno, sunt insarcinate, relateaza publicatia locala Daily Independent, in editia electronica.

Armata a anuntat marti ca a salvat 293 de fete si femei din padurea care se intinde pe 60.000 de metri patrati, apoi alte 160 si 234 vineri. Adresandu-se presei in Lagos, directorul executiv al UNFPA, profesorul Babatunde Osotimehin a declarat: "Ca urmare, dupa ce am descoperit ca magnitudinea provocarii pe teren este uriasa si nu sunt resurse umane suficiente pentru a-i face fata, am cerut asistenta straina in resurse umane pentru a contribui la procesul de recuperare a acestor femei si fete", potrivit Mediafax.

Osotimehin a declarat ca asistenta necesara pentru fetele si femeile eliberate va include intre altele, asistenta psiho-sociala si antitraumatica. "Nu exista nicio indoiala ca aceste femei si copiii lor au trecut prin foarte multe de cand au fost rapite si vor fi necesare multe eforturi pentru a le oferi sprijinul psiho-social de care au nevoie pentru a se integra in viata reala", a remarcat el.

Potrivit lui, incepand de sambata, "multe dintre ele au fost supuse unor teste pentru diverse boli, inclusiv SIDA, iar aproximativ 214 dintre cele examinate se afla in diverse stadii de sarcina". Directorul UNFPA a dezvaluit ca agentia ONU a fost in prima linie pentru a oferi resursele umane si materiale necesare si a antrenat personal in asteptarea intoarcerii femeilor rapite in nord-est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri