Armata a anuntat marti ca a salvat 293 de fete si femei din padurea care se intinde pe 60.000 de metri patrati, apoi alte 160 si 234 vineri. Adresandu-se presei in Lagos, directorul executiv al UNFPA, profesorul Babatunde Osotimehin a declarat: "Ca urmare, dupa ce am descoperit ca magnitudinea provocarii pe teren este uriasa si nu sunt resurse umane suficiente pentru a-i face fata, am cerut asistenta straina in resurse umane pentru a contribui la procesul de recuperare a acestor femei si fete", potrivit Mediafax.

Osotimehin a declarat ca asistenta necesara pentru fetele si femeile eliberate va include intre altele, asistenta psiho-sociala si antitraumatica. "Nu exista nicio indoiala ca aceste femei si copiii lor au trecut prin foarte multe de cand au fost rapite si vor fi necesare multe eforturi pentru a le oferi sprijinul psiho-social de care au nevoie pentru a se integra in viata reala", a remarcat el.

Potrivit lui, incepand de sambata, "multe dintre ele au fost supuse unor teste pentru diverse boli, inclusiv SIDA, iar aproximativ 214 dintre cele examinate se afla in diverse stadii de sarcina". Directorul UNFPA a dezvaluit ca agentia ONU a fost in prima linie pentru a oferi resursele umane si materiale necesare si a antrenat personal in asteptarea intoarcerii femeilor rapite in nord-est.