Centrele comerciale din regiunile separatiste Donetk si Lugansk, situate in estul Ucrainei, au inceput sa accepte moneda Rusiei, rubla, anunta surse citate de site-ul agentiei Bloomberg.

In orasul Donetk, cel mai mare din zona de conflict, supermarketurile au deschis case de marcat speciale, unde primesc ruble. De cele mai multe ori, rublele sunt utilizate de combatanti separatisti prorusi, care vin la cumparaturi in uniforme de camuflaj. Rublele pot fi folosite inclusiv pentru achizitionarea biletelor de autobuze si tramvaie, dar si la statiile de alimentare cu carburanti, scrie Mediafax.

"Nu sunt probleme la magazine, se accepta rublele", afirma Natalia, o femeie de 36 de ani din Donetk. "Folosirea din ce in ce mai frecventa a rublei este un alt semnal ca Rusia intentioneaza sa mentina suveranitate de facto asupra teritoriilor aflate sub control separatist", explica Cliff Kupchan, directorul Institutului Eurasia Group, cu sediul in New York.

"Daca partile beligerante vor respecta armistitiul, ceea ce este improbabil, poate se vor utiliza atat hrivna, cat si rubla. In caz contrar, va ramane doar rubla", apreciaza expertul. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat pana acum cu cel putin 6.200 de morti. Un armistitiu este in vigoare incepand din 25 februarie 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri