Premierul ungar Ferenc Gyurcsany a anuntat vineri la Sofia, ca guvernul sau va decide la sfarsitul lunii noiembrie - inceputul lunii decembrie daca va interzice accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii din Ungaria, informeaza NewsIn. El a adaugat ca in Ungaria a inceput deja o discutie in legatura cu acest subiect.

Gyurcsany a precizat ca ceea ce este sigur este ca Budapesta va adopta aceeasi politica si fata de romani, si fata de bulgari. Premierul a explicat ca in ceea ce priveste Romania, cabinetul ungar va trebui sa tina seama ca minoritatea maghiara numara un milion de persoane.

Ferenc Gyurcsany a facut aceste declaratii dupa o intrevedere cu omologul sau bulgar, Serghei Stanisev. Premierul ungar se afla, vineri, in vizita oficiala in Bulgaria. El va discuta si cu presedintele Gheorghi Parvanov, dar si cu primarul Sofiei, Boiko Borisov, impreuna cu care va depune o coroana de flori la monumentul lui Lajos Kossuth si va avea o intalnire de lucru.

Camera de Comert bulgaro-ungara va organiza o masa rotunda la care Gyurcsany va vorbi reprezentantilor companiilor bulgaro-ungare.