Banca greceasca Emporiki Bank, detinuta in proportie de 72% de banca franceza Credit Agricole, a anuntat dublarea profitului in prima jumatate a anului, atingand suma de 91,7 milioane euro.. "Cresterea continua in ceea ce priveste creditele ipotecare si celelalte tipuri de credite a determinat cresterea profitului in prima jumatate a anului", a declarat analistul Dimitris Haralabopoulos de la Alpha Finance.

A cincea mare banca a Greciei a declarat ca profitul se ridica la 91,7 milioane de euro (117,6 milioane de dolari), depasind chiar, cu doua milioane de euro, datele unor previziuni anterioare, realizate de un grup de sapte analisti, care estimau un castig de 89 de milioane de euro. Schimbarea continua a portofoliului sau de imprumuturi in directia creditelor de retail a contribuit la largirea limitelor dobanzii nete de la 3,25% la 3,37%.

Reprezentantii bancii au declarat ca imprumuturile au crescut cu 18,3%, pana la 16,9 miliarde de euro, din care creditele imobiliare si celelalte credite de consum inseamna la 40,2%. Creditele ipotecare au crescut de asemenea cu 25%, de la un an la altul, in timp ce creditele de consum s-au majorat cu 31,4%.