Alimentele pe care le mancam se aliniaza tendintelor viitorului si tocmai de aceea marii producatori se pregatesc sa aduca pe piata mancaruri care vor fi cu totul diferite fata de ceea ce stim in prezent.

Asa se face ca producatorii italieni de paste, aliment specific regiunii, au prezentat primele paste realizate prin intermediul unei imprimante 3D. Anuntata inca de anul trecut de catre gigantul Barilla, imprimanta 3D este capabila sa realizeze paste sub diferite forme este foarte aproape de realitate.

La editia din acest an a EXPO Milan, producatorul Barilla a prezentat in premiera paste sub diferite forme realizate prin intermediul unei imprimante tri-dimensionale, o inovatie pe piata, astfel ca ne putem astepta chiar din acest an sa vedem pe rafturile magazinelor sau in HoReCa paste care afiseaza tot soiul de figurine.

O imprimanta 3D pentru paste, in teste inca din 2013

Producatorul de paste Barilla si-a manifestat interesul pentru o imprimanta 3D inca din 2013, insa a fost nevoie de doi ani de zile pentru a pune cap la cap procesele tehnologice alaturi de producatorul danez TNO Eindhoven care s-a ocupat de dezvoltarea dispozitivului inteligent. In luna august a anului trecut, Barilla a lansat concursul “Print Eat”, in care a invitat pe toti cei pasionati sa realizeze diferite forme pentru paste. Cea mai reusita creatie a fost a unui designer francez care a reusit sa realizeze un model de pasta care se transforma intr-un trandafir cat era pusa la fiert in apa.

Ideea este ca aceasta imprimanta 3D este capabila sa realizeze o multitudine de forme pentru paste, astfel ca in perioada sarbatorilor de Craciun sunt sanse mari sa gasim in magazine inclusiv paste sub forma unui brad.

Insa poate cel mai important aspect legat de pastele realizate prin intermediul unei imprimante 3D este ca acestea pot fi pregatite in numai 2 minute. “Sunt sigur ca acest gen de produse vor fi foarte bine primite in Italia. Este adevarat ca suntem o populatie care tine la traditii, dar suntem si un popor de oameni curiosi si inovatori”, a declarat Antonello Balesieri, CEO in domeniul imprimarii 3D.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri