Firma algeriana de energie Sonatrach, cea mai importanta firma din Africa (luand in considerare venitul obtinut), a anuntat o majorare a castigurilor pana la 27,05% in prima jumatate a anului 2006, in crestere cu 25% fata de anul precedent.

Din raportul emis de companie reiese ca, din aceasta suma, firmele straine care activeaza in tara nord-africana au contabilizat 2,9 miliarde de dolari, in crestere cu 51% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Sonatrach a obtinut castiguri de 45,6 miliarde de dolari in 2005, din aceasta suma 4,4 miliarde fiind distribuita partenerilor straini.

Principalele companii care sunt implicate in explorarea si productia de petrol si gaze in Algeria sunt British Petroleum, Amerada Hess, Statoil, Anadarko Petroleum Corp., Repsol si Total.

Algeria, care ocupa locul 15 in cadrul clasamentului rezervelor mondiale de petrol si este un furnizor important de gaze naturale catre Europa, produce peste 1,4 milioane de barili pe petrol pe zi si planuieste sa depaseasca plafonul de doua milioane de barili pe zi pana in 2010. Productia de gaze naturale este estimata momentan la 62 de miliarde de metri cubi pe an si pana in 2010 se asteapta o crestere pana la nivelul de 85 de miliarde de metri cubi pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri