Nu cumva mai degraba se poate „britaniza” Europa decat sa iasa Marea Britanie din UE? Pentru ca Londra nu e singura. De aceea, sunt sanse ca sperietoarea „Brexit” sa fie inlocuita de reevaluarea proiectului european.

Pragmatismul lui David Cameron si al celorlalti decidenti europeni poate salva UE. Dar va exista un pret. Iar factura pentru romani se poate decide si la Bucuresti. De o saptamana, Europa sta cu ochii pe premierul britanic, legitimat incontestabil de victoria neasteptat de categorica. Dupa ce conservatorii au castigat alegerile parlamentare mai spectaculos decat in 2010, cand au pus capat celor 13 ani de guvernare laburista, liderii europeni asteapta, cu neliniste, primul pas al lui David Cameron in renegocierea relatiei Marea Britanie - UE.

Liderul conservator controleaza deplin jocul politic intern si e pe cale de a deveni principalul jucator al scenei europene. Un fapt posibil, avand in vedere abilitatea si perseverenta cu care a stiut sa actioneze, in ultimii ani, fara a afecta relatiile cu Bruxelles-ul si celelalte cancelarii europene, sub presiunea extremelor - aripa eurofoba din propriul partid, radicalii din UKIP si separatistii scotieni. Intentia de a devansa pentru anul viitor referendumul, promis initial in 2017, intareste banuiala ca David Cameron va face primul pas la Consiliul European din 25-26 iunie.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Marea Britanie, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri