Autoritatile separatiste din Transnistria au initiat un dosar penal in care acuza Chisinau de incalcarea prevederilor negocierilor privind conflictul transnistrean si invita mai multi oficiali moldoveni la Tiraspol pentru audieri, relateaza site-ul Unimedia.info.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Comitetului de Ancheta de la Tiraspol, "prin refuzul Chisinaului de prelungire a licentei unor agenti economici de pe teritoriul Transnistriei s-a incalcat, in mod intentionat, dreptul acestora, actiune ce va provoca daune materiale majore", potrivit Mediafax. Astfel, mai multe persoane cu functii de raspundere de la Chisinau sunt invitate la Tiraspol pentru audieri. In comunicat nu este specificat insa numele persoanelor sau institutiile vizate.

Potrivit Unimedia, la inceputul acestei saptamani, presa din stanga Nistrului a scris ca autoritatile de la Chisinau au inaintat cerinte suplimentare pentru prelungirea licentei de import de materii prime si pentru cea de producere de bauturi alcoolice, pentru intreprinderea S.A "Buchetul Moldovei", din regiunea transnistreana.

Informatia despre refuzul Camerei de Licentiere din Republica Moldova a fost confirmata de reprezentantii companiei SA "Buchetul Moldovei". Insa acesia au refuzat sa comenteze situatia si spun ca spera sa incheie totusi acordurile de reinnoire a licentelor.

SA "Buchetul Moldovei" este a doua cea mai mare companie producatoare de alcool din Transnistria, specializata in productia de vinuri aromate de inalta calitate. Produsele sunt exportate in Rusia, Ucraina, Belarus, Statele Unite ale Americii, Israel si statele baltice.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri