Italia va renunta la moneda euro si va reveni, "inevitabil", la lira, daca Uniunea Europeana va continua sa aplice actualele reglementari economice, afirma fostul premier italian Silvio Berlusconi, liderul partidului de centru-dreapta Forza Italia.

"Revenirea la lira va fi inevitabila, vrand-nevrand, daca Europa va continua sa actioneze asa cum a facut in acesti ani de criza, impunand reguli si modele care au agravat situatia in tari precum Italia", a declarat Berlusconi intr-un interviu acordat publicatiei Giornale di Umbria, scrie Mediafax.

"Moneda euro a fost o idee corecta, nascuta si gestionata in mod gresit. Recunosc ca in ultimele luni situatia s-a mai schimbat, mai ales datorita lui Mario Draghi, pe care, dupa cum stiti, eu l-am propulsat la conducerea Bancii Centrale Europene, blocand candidatul cancelarului german Angela Merkel", a subliniat Belusconi.

"Sigur ca Mario Draghi, fiind singur, nu a putut face miracole, dar a luat decizii importante, inclusiv cea de reducere a valorii monedei euro pentru a stimula exporturile si cea de a injecta lichiditati. Sunt doua decizii care merg in directia indicata de noi. Efectul este ca Europa a inceput cresterea economica, dupa ani de criza: intreaga Europa, cu exceptia Italiei si a catorva alte tari. Poate ca premierul Matteo Renzi ar trebui sa reflecteze asupra acestei situatii", a spus Berlusconi.

Sursa foto: Lira italiana/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri