A doua banca a Germaniei, Commerzbank, este in curs de negocieri pentru cumpararea bancii Promsvyazbank, din Rusia, a declarat, luni, o sursa din domeniul bancar.

Reprezentantii Commerzbank, care dispune, deja, de o reprezentanta si de o filiala in Rusia, au decis sa creasca nivelul activitatii bancii germane in domeniul bancar de retail.

Preluarea ar putea dura mai multi ani si ar putea debuta prin achizitionarea, de catre Commerzbank, a unui pachet de peste 25% din banca ruseasca.

Un purtator de cuvant al Promsvyazbank a spus ca banca se afla in tratative pentru a vinde un pachet minoritar, insa a refuzat sa dea detalii. "Nu intentionam sa vindem banca in intregime. Vom reveni cu mai multe informatii maine (n.red. marti)", a mai spus purtatorul de cuvant al bancii ruse.

Reprezentantii sediului central Commerzbank, din Frankfurt, au refuzat sa comenteze, la fel si cei ai filialei din Moscova. In aceasta toamna, Promsvyazbank a planuit o emisiune de actiuni de 112 milioane de dolari (trei miliarde de ruble).

Potrivit rezultatelor financiare pentru prima jumatate a lui 2006 si calculate in conformitate cu standardele de contabilitate rusesti, banca Promsvyazbank are un capital de 9,6 miliarde de ruble si active de 125,5 miliarde de ruble.

Promsvyazbank este una dintre primele douazeci de unitati bancare din Rusia, cu 36 de filiale si peste nouazeci de reprezentante.