Un anchetator din cadrul Comitetului rus de ancheta a fost retinut in timp ce primea un milion de dolari mita, a anuntat marti Iulia Ivanova, adjunct al sefului departamentului din Moscova al Comitetului de ancheta, relateaza agentia Tass, in pagina electronica.

"Suspectul a fost retinut si in curand va fi luata o decizie privind masura restrictiva care va fi dispusa impotriva sa", a declarat Ivanova, adaugand ca departamentul din Moscova a fost implicat direct in depistarea infractiunii. Potrivit unei surse citate de Tass, un oficial de la departamentul de ancheta din estul Moscovei a cerut mita de la reprezentantul unei banci din oras, pentru a-i garanta ca nu vor fi efectuate perchezitii acolo si nu vor fi adusi suspecti in fata justitiei, relateaza Mediafax.

"Anchetatorul a incercat sa ia mita prin intermediul unui avocat al conducerii bancii si a fost prins in flagrant in biroul sau", a precizat sursa citata. Suspectul a decis sa faca abuz de puterea sa, in timp ce investiga un caz penal in perioada 19 martie-25 mai, pentru a primi o suma importanta de bani sub forma de mita in schimbul renuntarii la procedurile legale, conform anchetatorilor.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului