Informatia a fost anuntata, joi, de reprezentantii prestigioasei institutii de invatamant din Marea Britanie. Louise Richardson va prelua aceasta functie de la Andrew Hamilton, actualul vice-cancelar de Oxford, la inceputul anului viitor, pentru un mandat de sapte ani. Comitetul care a facut aceasta numire s-a declarat "foarte impresionat de puternica adeziune a profesorului Richardson la valorile educative si universitare care sunt indragite la Oxford", a explicat lordul Patten, detinatorul postului onorific de cancelar al universitatii britanice, scrie Mediafax.

Numirea ei va trebui sa fie aprobata de Congregatia Oxford - organul legislativ al universitatii. Louise Richardson va deveni astfel prima femeie care va ocupa acest post de la infiintarea celebrei universitati in anul 1230.

"Oxford este una dintre cele mai prestigioase universitati din lume. Ma simt extrem de privilegiata de faptul ca voi avea oportunitatea de a conduce aceasta institutie remarcabila", a declarat Louise Richardson, in varsta de 56 de ani.

Nascuta in Irlanda, Louise Richardson a studiat istoria la Dublin si stiintele politice in California, inainte de a obtine un doctorat la Universitatea Harvard. Este cunoscuta in mediile academice in special pentru lucrarile sale despre terorism si din domeniul securitatii.

Sursa foto: Universitatea Oxford/Shutterstock.com