In luna martie, depozitele bancare ale grecilor se ridicau la 145 de miliarde de euro. Datele aferente lunii aprilie, publicate vineri de Banca Centrala Europeana (BCE), sunt cele mai reduse dupa cele inregistrate in noiembrie 2004, cand depozitele bancare ale populatiei au fost de 137,2 miliarde de euro, scrie Mediafax.

Autoritatile de la Atena au insistat in ultimele zile ca sunt aproape de un acord cu creditorii internationali, care ar putea avea loc chiar in acest weekend, dar oficialii europeni au spus ca mai este mult de lucru.

Grecia are nevoie de un acord cu Comisia Europeana, BCE si FMI referitor la programul de reforma, pentru deblocarea programului de sustinere financiara de 240 de miliarde de euro, din care mai are de primit 7,2 miliarde de euro.

Statul elen trebuie sa plateasca FMI datorii scadente in iunie in valoare de 1,6 miliarde de euro, din care 312 miliarde de euro pe 5 iunie, mai multi oficiali eleni avertizand ca in lipsa fondurilor internationale Guvernul nu va putea sa isi onoreze obligatiile.

Sursa foto: Steagul Greciei/Shutterstock.com