In primul tur, Blatter a obtinut 133 de voturi, iar Printul Ali 73.

Dupa ce s-a consultat cu staful sau, Printul Ali a decis sa se retraga inainte de al doilea tur: "Multumesc tuturor si va doresc mult succes in viitor", a spus Printul Ali. Joseph Blatter, in varsta de 79 de ani, se afla la conducerea FIFA din 1998.

Scandal FIFA cu arestari

Justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA si sapte oficiali, in cazul de coruptie in care au fost efectuate, miercuri, arestari la Zurich, anunta Mediafax.

Sapte oficiali ai forului mondial au fost retinuti, miercuri, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justitie al SUA, in legatura cu fapte de coruptie: Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepresedinte al FIFA si presedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, insarcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), atasat la cabinetul presedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepresedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, si José Maria Marin (Brazili), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.

Citeste si:

Oficiul Federal de Justitie din Elvetia a precizat ca persoanele retinute sunt cercetate pentru luare de mita si primirea de alte foloase, de la inceputul anilor 1990 si pana in prezent, totalizand peste 100 de milioane de dolari. Actiunile lor ilegale ar avea legatura cu unele turnee de fotbal din America Latina.

Intr-un alt dosar, Parchetul elvetian a confiscat, tot miercuri, documente electronice de la sediul FIFA din Zurich, in cadrul urmaririi penale incepute cu privire la fapte, pentru "spalare de bani si management defectuos", in procesul de atribuire a organizarii Cupei Mondiale, editiile din 2018 si 2022.

Sursa foto: kojoku / Shutterstock.com