O tanara a fost ucisa, iar alte trei persoane ranite, dintre care doua grav, sambata seara, la Woippy, in apropiere de Metz (nord-est), dupa ce un barbat in stare de ebrietate a deschis focul asupra trecatorilor, dar a fost retinut, a anuntat politia, relateaza postul BFMTV in pagina electronica.

Barbatul avea asupra sa o arma de calibrul 9 milimetri si a deschis focul catre ora locala 22.00 (23.00, ora Romaniei), pe o strada dintr-un cartier sensibil din Woippy, la nord de Metz, a precizat o sursa din cadrul politiei, confirmand informatii publicate de publicatia Le Republicain Lorrain pe site. Barbatul, prezentat ca "un atacator nebun in stare de ebrietate" de catre aceasta sursa, a tras mai multe focuri de arma, relateaza Mediafax.

O tanara in varsta de 25 de ani a decedat pe loc, in timp ce alta victima, un barbat in varsta de 30 de ani, atins de un glont la nivelul capului, se afla intre viata si moarte. El a fost evacuat de catre salvatori, iar pronosticul vital ii era angajat, a precizat o sursa din cadrul politiei. Potrivit primilor martori audiati, femeia ucisa si barbatul grav ranit la cap faceau parte dintr-o fratie.

Un barbat in varsta de 20 de ani a fost atins de un glont la nivelul abdomenului, iar un barbat in varsta de 60 de ani a fost ranit "mai usor", potrivit politiei. Autorul atacului a fost retinut rapid. El a fost imobilizat cu ajutorul unui pistol cu socuri electrice de catre politisti care patrulau in cartier. Potrivit martorilor, acesta ar fi fost vazut sambata seara plimbandu-se pe strada cu arma in mana, dupa care a inceput sa traga in trecatori, aparent "la intamplare".

Tanara a fost ucisa in fata imobilului in care locuia, iar sexagenarul a fost ranit usor in timp ce repara o masina, potrivit primelor elemente ale anchetei. Autorul atacului, ranit in timpul interventiei politiei, a fost transportat la un spital si urmeaza sa fie arestat preventiv pentru a fi audiat. Politia nu era in masura sa precizeze imediat cauzele si mobilul atacului. Anchtatorii au procedat, in noaptea de sambata spre duminica, la audierea martorilor atacului, fara sa ofere alte precizari.

Primarul din cadrul partidului Republicanii de la Woippy Francois Grosdidier a declarat pentru BFMTV ca "se pare ca nu exista niciun mobil" al acestui atac, care nu ar avea legatura cu infractiuni din cartier. "Acum vreo 15 (ani) era o zona in afara legii, dominata de traficuri, dar astazi nu mai este", a subliniat el. In opinia sa ar putea sa fie vorba despre un "caz izolat care s-ar fi putut produce oriunde altundeva" al unei persoane care, "in stare de ebrietate, scoate o arma pe care n-ar fi trebuit sa o aiba niciodata si trage orbeste".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri