In septembrie anul trecut, Bayer MaterialScience a anuntat planul de a deveni o companie independenta. Conform sursei citate, numele Covestro este format dintr-o combinatie ce reflecta identitatea noii companii. Astfel, literele C si O vin de la "colaborare", VEST reflecta investitia companiei in unitati de productie de ultima generatie, iar ultimele litere, STRO, sunt, potrivit grupului, semnul unei companii puternice.

"Covestro reprezinta o noua directie indrazneata si un viitor stralucit pentru o companie producatoare de polimeri axata pe inovatie", afirma, in comunicat, Patrick Thomas, directorul general al Bayer MaterialScience si director general desemnat al Covestro.

El a apreciat totodata ca un statut independent va oferi noii companii o flexibilitate mai mare pentru a-si urma obiectivele comerciale in mod independent. Grupul Bayer lucreaza, prin trei divizii separate, in domeniul sanatatii si al industriei de medicamente, in cel al agriculturii si, respectiv, in cel al materialelor din polimer de inalta tehnologie.

In anul fiscal 2014, grupul a avut vanzari totale de 42,2 miliarde de euro.

Sursa foto: bayertechnology.com