Toate noile cladiri construite in zonele comerciale din Franta vor trebui sa fie acoperite partial fie cu plante, fie cu panouri solare, arata o noua lege care a fost adoptata de curand in Hexagon.

„Acoperisurile verzi” (Green Roofs – engl.), dispun de un efect de izolare foarte bun, care reduce cantitatea de energie necesara pentru incalzirea pe timp de iarna sau a racirii in verile toride. Mai mult, asa numitele acoperisuri verzi au capacitatea de a retine apa de ploaie si reduc astfel considerabil problemele care pot aparea in cazul unei furtuni, vorbind aici despre infiltratii sau alte situatii de acest fel.

Daca ne referim si la impactul asupra faunei, acoperisurile de acest tip pot oferi un loc bun pentru pasarile care in acest mod vor putea evada din betonul marilor aglomeratii urbane.

Initial, activistii de mediu francezi si-au dorit implementarea unei legi care sa creeze acoperisuri verzi pentru intreaga suprafata si nu doar sa fie acoperite partial. Chiar si asa, este un pas important catre directia corecta, subliniaza mai multi specialisti.

Acoperisurile verzi sunt deja extrem de populare in Germania si Australia, precum si in orasul canadian Toronto. Legea acoperisurilor verzi a fost adoptata in anul 2009 in Toronto pentru toate noile cladiri industriale si rezidentiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri