Grupul bancar ungar OTP Bank a ajuns marti la un acord privind preluarea Crnogorska Komercijalna Banka AD, cea mai mare banca din Muntenegru, pentru suma de 105 milioane euro

Conform acordului semnat la Podgorica, OTP Bank a preluat toate actiunile la Crnogorska Komercijalna Banka de la un grup de investitori care includea nume precum FMO (Netherlands Finance Investment Company), care si-a vandut participatia de 22 de procente si DEG (German Investment and Development Company), cu o participatie de 21,71 procente, precum si mai multe companii locale si investitori individuali.

OTP a apreciat ca aceasta ultima achizitie face parte din strategia sa de expansiune in Balcani, urmand ca CKB sa se concentreze in principal pe imprumuturile acordate intreprinderilor mici si mijlocii. OTP detine filiale in toata Europa de sud-est, respectiv Bulgaria, Romania, Serbia, Croatia, Muntenegru si Slovacia.

Preluarea Crnogorska Komercijalna Banka urmeaza sa se finalizeze pana la sfarsitul acestui an. CKB controleaza o cota de 44 de procente din piata bancara a micii republici Muntenegru, deservind 140.000 de clienti (dintr-o populatie totala de 620.000 de locuitori) prin cele 30 de filiale ale sale. La finele lui 2005 CKB avea potrivit Rompres active lichide in valoare de 303 milioane euro.

Muntenegru a devenit un stat independent in luna mai a acestui an, cand alegatorii din aceasta republica au decis intr-un referendum desprinderea din Uniunea Serbia-Muntenegru.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Societe Generale s-ar putea retrage din sase tari