Grupul bancar ungar OTP Bank a ajuns marti la un acord privind preluarea Crnogorska Komercijalna Banka AD, cea mai mare banca din Muntenegru, pentru suma de 105 milioane euro
Conform acordului semnat la Podgorica, OTP Bank a preluat toate actiunile la Crnogorska Komercijalna Banka de la un grup de investitori care includea nume precum FMO (Netherlands Finance Investment Company), care si-a vandut participatia de 22 de procente si DEG (German Investment and Development Company), cu o participatie de 21,71 procente, precum si mai multe companii locale si investitori individuali.

OTP a apreciat ca aceasta ultima achizitie face parte din strategia sa de expansiune in Balcani, urmand ca CKB sa se concentreze in principal pe imprumuturile acordate intreprinderilor mici si mijlocii. OTP detine filiale in toata Europa de sud-est, respectiv Bulgaria, Romania, Serbia, Croatia, Muntenegru si Slovacia.

Preluarea Crnogorska Komercijalna Banka urmeaza sa se finalizeze pana la sfarsitul acestui an. CKB controleaza o cota de 44 de procente din piata bancara a micii republici Muntenegru, deservind 140.000 de clienti (dintr-o populatie totala de 620.000 de locuitori) prin cele 30 de filiale ale sale. La finele lui 2005 CKB avea potrivit Rompres active lichide in valoare de 303 milioane euro.

Muntenegru a devenit un stat independent in luna mai a acestui an, cand alegatorii din aceasta republica au decis intr-un referendum desprinderea din Uniunea Serbia-Muntenegru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri