Prima banca germana, Deutsche Bank (DB), a fost acuzata de discriminare sexuala fata de unii dintre angajatii din Statele Unite de catre Comisia pentru Egalitatea sanselor Angajatilor (EEOC), a raportat “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, citat de Rompres. EEOC a prevenit Consiliul Director al DB ca detine elemente suficiente pentru a dovedi ca o veche angajata broker a bancii a fost victima unor practici discriminatorii.

Alti intermediari financiari de sex feminin ai bancii urmeaza a beneficia de acelasi tratament, a adaugat EEOC. Comisia a precizat ca va da in judecata DB daca institutia bancara nu gaseste o "solutie compensatoare", a indicat EEOC. Banca a refuzat sa comenteze situatia, precizand doar ca "DB condamna discriminarea la locul de munca sub orice forma s-ar face aceasta", a indicat un purtator de cuvant al bancii.

Amenintarea pentru banca germana poate deveni foarte serioasa. Similar, in urma unei plangeri a EEOC, banca de afaceri Morgan Stanley a fost obligata ca pentru doi ani sa plateasca daune in valoare de 54 milioane dolari mai multor angajati.

DB nu e singura banca germana vizata pentru asemenea discriminari. Din luna ianuarie pana acum, Dresdner Kleinwort Wasserstein, filiala bancii de asigurari germane Allianz face obiectul unor plangeri din partea unor angajate. Acestea acuza conducerea bancii ca le platesc mai putin decat pe barbatii care ocupa acelasi post ca ele si care nu au performante mai ridicate. Aceste angajate au mai precizat ca li se refuza sistematic primele salariale.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »