Va trebui sa mai treaca inca 50 de ani pentru ca veniturile pe cap de locuitor in fosta Republica Democrata Germana (RDG) sa ajunga la 90% din cele inregistrate in Germania de Vest, se arata intr-un studiu publicat marti de institutul economic Ifo, informeaza Rompres.

Potrivit acestui studiu, la 16 ani de la reunificare, venitul pe cap de locuitor in estul Germaniei nu reprezinta decat 60% din venitul pe cap de locuitor in vestul Germaniei. Veniturile luate in calcul de Ifo cuprind salariile, dar si profiturile societatilor si castigurile de capital.

Studiul evidentiaza ca fosta RDG, regiune care in prezent gazduieste 17 din cele 82 milioane persoane cat reprezinta populatia totala a Germaniei, sufera de un grad mai redus de industrializare decat fosta RFG si de un nivel ridicat al somajului. in plus, in perioada care a trecut de la reunificarea celor doua Germanii in 1990, fosta RDG a suferit de pe urma unei scaderi treptate a populatiei active.

Institutul Ifo estimeaza ca prapastia veniturilor intre cele doua parti ale Germaniei se va reduce, in medie, cu doua procente pe an, astfel ca abia peste 50 de ani locuitorii din regiunile din est vor avea venituri similare cu cele din regiunile prospere din vestul Germaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri