Tatii care lucreaza la compania Virgin Group, detinuta de Richard Branson, isi pot lua concediu de maximum un an de zile, platit cu salariu intreg, pentru a-si creste copiii. In plus, si parintii adoptivi pot beneficia de aceeasi decizie.

Desi este o decizie de laudat din partea lui Branson, in fond vizeaza doar barbatii care lucreaza de peste 4 ani si au functii de conducere in cadrul Virgin. Practic, doar 140 de angajati din Londra si Geneva din cei 50.000 de angajati ai grupului pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului platit integral, scrie Washington Post.

"Cred ca daca ai grija de angajatii tai, ei vor avea grija de business-ul tau. Ca tata si acum ca bunic mandru de cei trei nepoti, stiu cat de magic este primul an din viata unui copil, dar si ce munca grea presupune", isi motiveaza antreprenorul britanic decizia de a oferi concediu paternal platit integral, scrie The Independent.

Nu este prima oara cand Richard Branson este generos cu angajatii sai. Miliardarul a anuntat in septembrie 2014 ca 170 de angajati pot avea concediu cat vor, potrivit BBC.

"Este doar decizia angajatului daca acesta vrea sa plece cateva ore, o zi, o saptamana sau o luna. Ipoteza este ca angajatii vor face acest lucru doar cand se simt 100% confortabil ca ei si echipa lor sunt la zi cu fiecare proiect si ca absenta lor nu va afecta afacerea si cariera lor", a explicat directorul Virgin Group la momentul respectiv.

Richard Branson a introdus politica in Marea Britanie si Statele Unite, unde "politicile de vacanta pot fi deosebit de draconice". Daca initiativa se dovedeste eficienta, Branson va incuraja si celelalte filiale sa urmeze acest exemplu.

Sursa foto: Richard Branson/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri