Rusia a reluat importurile de fructe din Republica Moldova, a anuntat Agentia Nationala moldoveana pentru Siguranta Alimentelor (ANSA), citata de IPN in pagina electronica.

Potrivit unui comunicat al ANSA, "in urma vizitei inspectorilor Rosselhoznadzor, in perioada 29 mai-1 iunie, sub garantiile oferite de ANSA, au fost reluate exporturile de fructe catre Federatia Rusa, incepand cu data de 12 iunie", relateaza Mediafax.

Deocamdata au fost reluate exporturile de mere, pere, gutui, caise, cirese, visine, nectarine, prune si porumbele. ANSA continua dialogul cu organismul rus pentru protectia consumatorilor Rosselhoznadzor, pentru extinderea numarului de companii care ar putea exporta fructe pe piata Federatiei Ruse.

Doua institutii-cheie din Rusia insarcinate cu controlul fluxului alimentelor, Rosselhoznadzor si Rospotrebnadzor, au interzis incepand din vara lui 2014 importuri din Ucraina, Republica Moldova, UE si SUA, in contextul sanctiunilor impuse de occidentali Rusiei, acuzata de implicare in conflictul din Ucraina. Moscova este adesea acuzata ca utilizeaza "arma comerciala", invocand in special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatica asupra vecinilor sai. Ea a utilizat aceasta arma impotriva Ucrainei si Republicii Moldova, ca reactie la semnarea de catre cele doua foste republici sovietice a unui tratat de liber schimb cu Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri