Rusia va continua sa interzica numeroase categorii de alimente din Occident timp de inca sase luni, deoarece Uniunea Europeana (UE) si-a prelungit sanctiunile pe care le-a impus Moscovei, a anuntat luni premierul Dmitri Medvedev, relateaza Mediafax, care citeaza publicatia DPA in pagina electronica.

Medvedev a dispus ca Guvernul sa pregateasca un decret, in numele presedintelui Vladimir Putin, prin care UE sa fie informata in legatura cu prelungirea interdictiei.

UE si-a extins luni, anterior, sanctiunile economice impuse Rusiei pentru o perioada de sase luni. Masura a fost adoptata in urma unor confruntari sangeroase care au avut loc in weekend in estul Ucrainei.

"UE a extins sanctiunile economice impuse Rusiei pana la 31 ianuarie 2016, cu scopul de a finaliza punerea in aplicare a acordurilor de la Minsk", a anuntat intr-un mesaj postat pe Twitter Maja Kocijancic, o purtatoare de cuvant a diplomatiei europene.
Sanctiunile, care vizeaza sa impiedice importurile rusesti si accesul bancilor rusesti pe pietele europene de capital, se numara printre masurile cele mai controversate adoptate cu scopul de a influenta implicarea Moscovei in Ucraina. Ele au afectat nu doar Rusia, ci si si Uniunea.

Rusia a promis imediat ca va riposta prin contramasuri, iar Dmitri Peskov, un purtator de cuvant al Kremlinului, a catalogat sanctiunile occidentale drept "nefondate si ilegale", potrivit presei ruse de stat.

Seful Consiliului rus de Securitate a acuzat Statele Unite ca au exercitat presiuni asupra UE sa prelungeasca sanctiunile.
"Statele Unite vor sa domine lumea... Ele nu sunt ingrijorate de ceea ce se petrece in Ucraina. Ei doar au nevoie sa exercite presiuni asupra Rusiei", a declarat Nikolai Patrusev intr-un interviu publicat luni de ziarul Kommersant.

Rusia a interzis anul trecut importurile de fructe, legume, carne, pasari, peste si produse lactate din state occidentale care au impus sanctiuni Moscovei in criza din Ucraina.

In contextul in care criza a continuat, liderii UE au convenit in martie sa mentina sanctiunile pana la implementarea deplina a armistitiului in estul Ucrainei.

Occidentul a acuzat Rusia ca-i sustine pe separatistii din estul Ucrainei cu oameni si armament, insa Moscova dezminte acest lucru.

Confruntari violente au fost raportate in regiune, in pofida armistitiului incheiat intre Guvernul ucrainean si separatisti la negocierile care au avut loc in februarie la Minsk.

Cel putin sase persoane au fost ucise, iar alte zece au fost ranite in weekend, potrivit unor raportari de pe teren. Trupe guvernamentale ucrainene si forte rebele proruse s-au acuzat reciproc, duminica, de atacuri cu armament greu, care incalca intelegerile de la Minsk.

Aproape 6.500 de persoane au fost ucise de la inceputul conflictului din estul Ucrainei, in aprilie 2014, potrivit ONU.
UE a prelungit vineri sanctiunile impuse unor companii cu sediul in Crimeea, anexata de Rusia anul trecut. Acestea au fost prelungite pana in iunie 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri