Activitatile de afaceri din zona euro au inregistrat in iune cel mai rapid ritm din ultimii patru ani, potrivit unui indice calculat de Markit care indica intensificarea redresarii economiei regiunii, relateaza agentia Mediafax, care citeaza CNBC.

Indicele Markit privind intentiile de achizitii ale managerilor (PMI), care ia in considerare activitatile din industria prelucratoare si servicii, a urcat in iunie la 54,1 puncte, de la 53,6 puncte in luna mai.

Nivelul atins de indice corespunde asteptarilor analistilor si este peste pragul de 50 de puncte care separa expansiunea de contractie.

Indicii calculati de Markit pentru cele mai mari economii din Europa, Germania si Franta, sugereaza la randul lor imbunatatirea perspectivelor economiei zonei euro.

In cazul Frantei, indicele privind intentiile de achizitii ale managerilor a urcat in iunie pentru prima oara dupa aprilie 2014, depasind pragul de 50 de puncte. Indicele referitor la Germania a avansat la 54 puncte, de la 52,6 puncte in luna anterioara.

Economia zonei euro a crescut cu 0,4% in primul trimestru, sustinuta de programul BCE de suplimentare a lichiditatilor cu 1.000 de miliarde de euro pana in 2016, deprecierea euro si preturile scazute ale petrolului.
"Pe ansamblu, indicele PMI referitor la zona euro sugereaza o crestere economica in regiune de circa 0,4% in trimestrul al doilea, similara cu cea din primul trimestru", a declarat James Howat, economist la Capital Economics.

Howat a avertizat insa ca ritmul redresarii zonei euro ar putea fi afectat in urmatoarele luni de revenirea cotatiilor petrolului si intarirea euro.

In plus, temerile legate de criza din Grecia ar putea submina perspectiva economica a zonei euro in perioada urmatoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri