Zeci de mii de militari rusi au simulat, in martie, o invazie rapida spre zone din Norvegia, Suedia si Danemarca, conform unui raport al Centrului European pentru Analize Politice (CEPA), cu sediul in Statele Unite, relateaza filiala norvegiana a publicatiei The Local.

Potrivit analistilor, exercitiul militar "Furtuna iminenta", desfasurat in perioada 21-25 martie in vestul Rusiei, parea a fi o pregatire pentru invadarea tarilor baltice, noteaza Mediafax. "Scenariul includea ocuparea rapida a nordului Norvegiei, a Insulelor Aland, a insulei suedeze Gotland si a insulei daneze Bornholm", precizeaza expertii CEPA.

"O astfel de operatiune incununata de succes ar impiedica aliatii NATO sa intervina in favoarea tarilor baltice", precizeaza raportul CEPA. Ministrul norvegian de Externe, Ine Eriksen Søreide, a refuzat sa comenteze in detaliu informatiile, admitand insa ca manevrele militare ruse au suferit modificari.

"Suntem activi, intelegem bine situatia din regiune si urmarim situatia cu atentie", a subliniat Soreide. "Rusia probabil ca nu vrea restabilirea Pactului de la Varsovia, dar are interese economice clare in regiunea arctica", subliniaza analiza CEPA.

photo.ua / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri