Gharsalli nu a precizat cate persoane au fost arestate, in aceasta conferinta de presa comuna sustinuta luni impreuna cu ministrii de Interne britanic, francez si german, la hotelul unde un atacator a comis aceste atrocitati.

Ministrul tunisian a declarat, citat de BBC, ca aproximativ 1.000 de militari urmeaza sa fie mobilizati pentru a apara statiunile tunisiene din zona de coasta.

Ministrii au depus flori si au tinut un moment de reculegere, anterior, pe plaja pe care au fost ucise cele mai multe dintre victime.
Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere a declarat ca Germania sustine masurile tunisiene in vederea protejarii turistilor. "Am venit sa ne exprimam solidaritatea cu aceasta deocratie tanarra si inca vulnerabila", a declarat el. "Suntem hotarati sa aratam ca libertatea este mai puternica decat terorismul", a adaugat ministrul.

De Maiziere a facut aceste declaratii in contextul in care Ministerul german de Externe a confirmat ca printre victime se afla un al doilea turist german.

Citeste si:

Optsprezece britanici si trei irlandezi au fost ucisi in atac, potrivit autoritatilor locale. Tunisia a confirmat totodata moartea unui belgian si a unui portughez.

Ministrul britanic de Interne Theresa May a adus un omagiu personalului hotelului, care i-a protejat pe oaspeti de atacator, si a subliniat ca in spatele mortii si distrugerii se afla o "ideologie pervertita".

Ea si-a exprimat sustinerea fata de Tunisia, o tara considerata singurul succes democratic dupa valul "primaverii arabe" din 2011.
Gruparea extremista Statul Islamic (SI), care a cucerit zone vaste in Siria si Irak, a revendicat atacul comis de catre Seifeddin Rezgui, in varsta de 24 de ani.

Gruparea a revendicat, de asemenea, un atac sinucigas intr-o moschee siita din Kuwait, soldat cu 27 de morti, comis in aceeasi zi.