Franta detine recordul european in privinta numarului de imigranti plasati in detentie in cursul anului 2014, fiind vizati in principal cetateni romani, informeaza Mediafax, care citeaza site-ul publicatiei Le Parisien.

In anul 2014, aproximativ 50.000 de persoane au fost private de libertate, dintre care 26.371 in Franta continentala, iar 23.166 in teritorii franceze de peste mari - Mayotte si Guyana Franceza.

Numarul de imigranti retinuti in Franta a crescut cu 9% fata de cel inregistrat in 2013. In plus, in Franta se afla de cinci ori mai multe persoane private de libertate din acest motiv decat in Spania, de zece ori decat in Germania si de 18 ori decat in Marea Britanie.

Dintre imigrantii retinuti, romanii sunt vizati in mod special in cadrul acestei probleme cu care se confrunta statul francez. Pe langa romani, in aceeasi situatie, se gasesc si imigrantii albanezi, care se stabilesc, de regula, in regiunea Calais, situata in nordul Frantei. In clasamentul natiunilor expulzate, albanezii ocupa primul loc (14,4%) si locul al patrulea in randul imigratilor detinuti in Franta continentala, dupa tunisieni, marocani si algerieni.

Fiind insa "masiv folosita si banala", aceasta metoda de retinere a imigrantilor s-a dovedit a fi deseori "inutila si, in aceeasi masura, absurda, atentand asupra drepturilor omului", acuza un raport anual intocmit de cinci asociatii care au intervenit in interiorul centrelor de retinere a imigrantilor si a localitatilor care se confrunta cu aceasta problema (Assfam, Forum-Réfugiés, France Terre d'asile, Cimade, Ordre de Malte).

"Expulzam pe teritoriul european persoane care doresc sa circule in acest spatiu si pot sa se intoarca oricand", a precizat David Rohi, subliniind ca situatia este similara in Guyana Franceza si Mayotte.

Potrivit acestui raport, una din doua persoane imigrante stabilite in Franta continentala a fost expulzata in alt stat membru al spatiului Schengen (55,1%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri