Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,1 a avut loc vineri in regiunea Xinjiang, in vestul Chinei, potrivit Institutului american de geofizica USGS citat de Reuters, soldat cu cel putin trei morti si aproximativ 20 de raniti, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de televiziunea de stat CCTV.

Seismul, de suprafata, a fost localizat la aproximativ 160 de kilometri nord-vest de orasul Hotan (sud), in apropiere de comitatul Guma, la o adancime de aproximativ zece kilometri, potrivit USGS, relateaza Reuters in pagina electronica.

Cel putin trei persoane au murit, iar alte aproximativ 20 au fost ranite la Pishan, a anuntat televiziunea de stat CCTV intr-un mesaj postat pe Twitter.

Guma este o regiune saraca agricola, cu peste 200.000 de locuitori, majoritatea etnici musulmani uiguri, scrie Mediafax.

Magnitudinea a fost revizuita, dupa ce initial s-a anuntat ca seismul a avut intensitatea de 6,3. O serie de replici au fost raportate imediat dupa cutremur, cea mai importanta cu magnitudinea de 4,7, potrivit USGS. Utilizatori ai site-ului chinez de microblogging, care scriu ca se aflau la fata locului, afirma ca au fost socati de puterea cutremurului. "Cladirile se clatina toate si sunt oameni peste tot, afara", scrie un utilizator pe Weibo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri