Procuratura Generala din Republica Moldova a decis incetarea urmaririi penale in dosarul privind diploma de studii a fostului premier Chiril Gaburici, pe motiv ca a expirat termenul de prescriptie, relateaza agentia IPN in pagina electronica.

Potrivit unui comunicat de presa al Procuraturii Generale, decizia procurorilor este intemeiata pe faptul ca infractiunea face parte din categoria celor usoare si, potrivit Codului penal, termenul de prescriptie in cazul infractiunilor usoare este de doi ani.

Dosarul penal privind diploma de studii a fostului premier Chiril Gaburici a fost clasat de procurori la solicitarea avocatilor acestuia, precizeaza site-ul Unimedia.info, scrie Mediafax.

Avocatii au invocat expirarea termenului de prescriptie, avand in vedere ca presupusa infractiune a fost comisa in urma cu 20 de ani. Potrivit lui Oleg Efrim, avocatul lui Chiril Gaburici, dosarul respectiv nici nu trebuia sa fie intentat.

Studiile lui Chiril Gaburici au ajuns in vizorul politiei in martie, cand o investigatie jurnalistica a Ziarului de Garda a depistat mai multe inexactitati in CV-ul acestuia. Urmarirea penala a fost inceputa dupa ce Ministerul de Interne a transmis dosarul la Procuratura. Premierul Chiril Gaburici si-a anuntat demisia la 12 iunie, explicand ca sustine o ancheta transparenta si nu vrea ca scandalul legat de diploma sa sa fie folosit "ca un instrument al jocurilor politice".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri