Patrusev a facut aceste declaratii dupa o reuniune a Consiliului pentru Securitatea Nationala la care a participat si presedintele Vladimir Putin. Printre masurile luate in considerare de Moscova se numara modificarea conditiilor favorabile destinate companiilor de cherestea din Finlanda ca reactie la refuzul Guvernului de la Helsinki de a acorda viza unui oficial rus, potrivit Mediafax.

In discursul rostit la reuniune, Vladimir Putin a declarat ca Occidentul vrea sa pedepseasca Rusia, pe fondul crizei din Ucraina. "Rusia are politici interne si externe independente. Nu negociem suveranitatea, chiar daca unora nu le place acest lucru", a spus Putin.

Referindu-se la sanctiunile impuse de Uniunea Europeana si Statele Unite, Putin a adaugat: "Nu ar trebui sa ne asteptam ca unii dintre oponentii nostri geopolitici sa revizuiasca atitudinea neprietenoasa in viitorul apropiat". "Rusia va trebui sa raspunda prin masuri sistemice suplimentare in zonele esentiale", a adaugat Putin, fara a intra in detalii.