Banca centrala a Germaniei (Bundesbank) va suferi pierderi superioare cifrei de 14,4 miliarde de euro, suma mentinuta ca rezerva pentru fluctuatii ale monedei euro, daca Grecia va iesi din zona euro, afirma presedintele institutiei, Jens Weidmann, conform unor surse citate de presa germana.

Potrivit cotidianului german Handelsblatt, citat de Reuters, Jens Weidmann i-a transmis cancelarului Angela Merkel ca pierderile Bundesbank vor depasi suma de 14,4 miliarde de euro in eventualitatea iesirii Greciei din zona euro. Bundesbank pastreaza o rezerva de 14,5 miliarde euro pentru fluctuatii ale monedei euro, relateaza Mediafax.

Bundesbank si Guvernul german au refuzat sa comenteze informatiile aparute in presa. Alegatorii greci sunt chemati la urne duminica pentru a decide daca accepta sau nu conditiile stabilite de creditorii internationali.

Grecia se afla, tehnic, in incapacitate de plati, in contextul in care nu a putut plati transa de 1,6 miliarde de euro catre Fondul Monetar International. Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). Incepand de la 1 iulie Grecia este, tehnic, in incapacitate de plati.

Citeste si:
Cum pleaca romanul in vacanta si care sunt cele mai populare destinati
Cum pleaca romanul in vacanta...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Atentionare de calatorie - risc ridicat de incendii in Grecia