Toate tarile din zona euro au interesul ca Grecia sa ramana in uniunea monetara, a declarat luni Ewald Nowotny, membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE), a doua zi dupa ce grecii au respins prin referendum conditiile creditorilor pentru programul de sustinere financiara.

"Cred ca toti avem interesul ca Grecia sa ramana in zona euro. Desigur, stim ca acest lucru inseamna ca trebuie luate o serie de masuri", a spus Nowotny, adaugand ca marti va avea loc un summit UE la care va fi discutata solicitarea Greciei pentru un nou program de sustinere financiara, scrie Mediafax.

Intrebat daca este optimist ca Grecia va putea sa ramana in zona euro, Nowotny, care este guvernatorul Bancii Austriei, a declarat la CNBC ca "nu este o problema de optimism ci de realism".

Ministrul elen de Finante Yanis Varoufakis si-a dat in mod surprinzator demisia, luni, decizie vazuta ca o concesie facuta creditorilor in pofida victoriei sale anti-austeritate la referendumul de duminica.’Varoufakis a explicat ca vrea sa acorde premierului Alexis Tsipras sansa unui nou inceput la negocierile cu creditorii, la care s-ar putea decide daca Grecia ramane sau nu in zona euro.

Nowotny a spus ca demisia lui Varoufakis nu va ajuta si nici nu va afecta negocierile pentru ca probemele nu sunt despre personalitati ci despre conditiile economice, care nu s-au schimbat dupa votul de duminica al grecilor.
BCE trebuie sa decida intre timp daca va finanta in continuare bancile elene, care au fost inchise saptamana trecuta in cadrul masurilor de control al capitalului introduse de Guvernul de la Atena.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri